Informatie

Ik ben begonnen met mijn 'winkel' voor poppenkleren in 1993. 's Woensdagsmiddags aan huis van 13:00u tot 16:00u (niet in schoolvakanties). Verder na afspraak desgewenst op andere tijden. Wat later ben ik ook Barbiekleren gaan maken; weer later in beperkte mate kleding voor Ken en Action Man.

Online bestellen is ook mogelijk, als we het eens worden over de juiste maat. Verzendkosten komen er dan nog wel bij. Neem contact op via de e-mail!

Over het algemeen is er altijd in voorraad kleding voor poppen van ±30 tot ±50cm lengte. Bij kleinere poppen zijn de verhoudingen te verschillend en is de kans dat het past vrij klein. Voor grotere poppen kan iedereen terecht bij babyzaken.

Bij hoge uitzondering maak ik ook kleren op maat, maar liever niet. Kleding voor antieke poppen met bv. satijn, veel kant en knoopjes maak ik ook niet. Wat wel: niet al te lastig aan te trekken kleren (vaak van rekbare stof), goed afgewerkt en over het algemeen goed wasbaar.

De afmetingen en maten van verschillende poppen kunnen sterk variëren. Poppen van dezelfde lengte kunnen dik of dun zijn, korte of lange armen en benen hebben een groot of klein hoofd. De pop meenemen en proberen is wel aan te raden. Baby Born poppen die de armen niet naar achter kunnen buigen en meestal ook nog een luier aanhebben, vereisen ook patroon- en materiaalaanpassingen in vergelijking met andere poppen van dezelfde lengte.

Voor poppen tussen 30 en 50cm lengte heb ik altijd wel iets passends. Voor populaire poppen als bv. Baby Born, Chouchou en Annabell is de uitzoek groter. Kleren voor Barbie, Ken en Action Man passen meeestal ook de andere merken van hetzelde type en dezelfde lengte.

Om het maakwerk leuk te houden is het aantal exemplaren van een bepaald kledingstuk beperkt. Een stuk of zes ervaar ik al als massaproductie! Ook is zeker niet alles in alle maten voorradig. De gefotografeerde kleding is ook meer bedoeld om een indruk van het geheel te geven. Mocht het inmiddels uitverkocht zijn, dan is er natuurlijk altijd wel weer iets soortgelijks in voorraad.

Annetje Winter